Activiteiten in de omgeving

Domaine La Barbe ligt in de Gers. Om precies te zijn in het dorpje Lalanne-Arqué. Dit dorp ligt op de grens van de departementen Gers, Haute-Garonne en Haute-Pyreneës in het Zuidwesten van Frankrijk. De streek ademt nog steeds de authentieke sfeer van het Franse platteland. Alsof de tijd heeft stilgestaan! In deze streek zijn (bijna) alle winkels nog gewoon dicht tussen 12.00 en 14.00 uur en er heerst nog een echte lunchcultuur.

Je gaat dus voor uw rust en ontspanning naar deze streek. Vanuit Domaine La Barbe kan je heerlijk fietsen, wandelen en dagtochtjes maken. In de omgeving bevinden zich tevens diverse zeer bijzondere golfbanen. De dichtstbijzijnde is bijna een privébaan, zo rustig is het er en bovendien maar 15 minuten rijden.

Pyreneeën en Spanje

De Pyreneeën liggen op zo’n 45 kilometer afstand. Een klein stukje omhoog en je staat op één van de beroemde cols uit de Tour de France: bijvoorbeeld de Tourmalet of de Aspin.

Uiteraard is er nog veel meer te doen in de Pyreneeën zoals wandelen, kanoën, raften, bergbeklimmen en canyoning. Ook Spanje is dichtbij, in iets meer dan een uur rijden zit je op het terras te genieten van heerlijke tapas.

Lalanne-Arqué

De omgeving van Lalanne-Arqué is eveneens interessant. Op korte afstand treft u allerlei leuke dorpjes en nog een paar andere grote meren aan, waaronder één met een enorme kraanvogelkolonie.

Op ongeveer een uur rijden liggen enkele bijzonder interessante grote steden: Toulouse (een bijzondere mix tussen Franse en Spaanse cultuur), Auch (de geboortestad van d’Artagnan, de vierde musketier), Tarbes (entree naar Lourdes) en Pau (het balkon van de Pyreneeën).

Nog een stuk verder (2 uur rijden) en je zit aan de Atlantische kust (Biaritz) of zelfs aan de Middellandse zee (Narbonne-plage).

Scroll naar boven